Tandpine – to gode råd

Tandpine gør ikke bare ondt – det gør rigtig ondt! Selvom smerten udspringer fra tanden af, så er der ikke blot tale om en lokal smerte. Tandpine er nemlig i stand til at medføre spændinger i kæbepartiet og nakken, så der eksempelvis typisk opstår spændingshovedpine som følge af tandpinen. Tandpinen er derfor en større omgang, som helst skal helt undgås eller overstås hurtigst muligt.

Du bør læse med her, hvis du vil lære om, hvordan du både forebygger og behandler mod tandpine. Der er nemlig to gode råd, som er altafgørende i forbindelse med forebyggelse samt behandling af tandpine.

Vær tilknyttet en akut tandlæge
Smerten fra tandpine går sjældent væk af sig selv, da smerten i stedet opbygger sig, og dermed bliver værre og værre. Tandpinen kan derfor hurtig blive ulidelig, og der er behov for, at årsagen til tandpinen bliver fundet hurtigst muligt. I disse situationer er det belejligt at være tilknyttet en fleksibel og akut tandlæge i Glostrup eller i dit nærområde, hvor tandlægen har mulighed for at give dig en tid samme dag. Således kan din tilknyttede tandlæge undersøge dig for at lokalisere årsagen til din tandpine, så problemet kan behandles hurtigst muligt.

Det er desværre ikke alle tandlæger, som har mulighed for at give deres tilknyttede tandlægepatienter denne service. Af den grund bør du undersøge mulighederne for akutte tider, når du udvælger din tandlæge. Så er det altid nemt og hurtigt at få hjælp, hvis uheldet er ude.

Forebyg mod tandpinen
Det er heldigvis også muligt at forebygge mod tandpine, så risikoen for, at du får akut brug for tandlægehjælp, minimeres. Du kan forebygge mod tandpine ved at passe godt på dine tænder.

For det første betyder det, at du selv skal sørge for at have en god og grundig tandrutine. Denne tandrutine skal bestå af to gange daglig tandbørstning, som varer i mindst to minutter per gang. Her bør du børste alle dine tænder systematisk i både overmunden og undermunden, så du er sikker på, at du ikke overser én eller flere tænder. En god teknik til dette er cirkulære bevægelser, hvor du begynder i den ende side af munden i enten overmunden eller undermunden og derfra gradvist børster tænderne for at mindske risikoen for at overse noget. Du bør indkøbe en tandbørste med blødt børstehoved, en tandpasta med fluor for at forebygge mod huller i tænderne samt enten tandstikker eller tandtråd, som kan bruges til at rengøre imellem tænderne.

For det andet består forebyggelse mod tandpine af, at du besøger din tilknyttede tandlæge i Glostrup eller i din egen by, når du bliver indkaldt til de regelmæssige tandeftersyn. Gennem de regelmæssige eftersyn får din tandlæge således mulighed for at opdage begyndende tandproblemer, så det er muligt at stoppe problemet før, at du får tandpine.

Der eksisterer adskillige andre gode råd inden for, hvad du skal gøre, hvis tandpinen rammer. Disse to råd er dog de vigtigste at huske på, så du bedst muligt foresøger at undgå tandpine samtidigt med, at du er forberedt, hvis du er en af dem, som bliver ramt af tandpine.
Tandlægen i Glostrup
Hovedvejen 126 – 3. TV
2600 Glostrup
43 96 25 04