Gode råd før du køber din drømmebolig

Har du fundet din drømmebolig er det med af få gang i alt det praktiske, og du skal gøre dig en række overvejelser i forhold til, om det overhovedet kan lade sig gøre. For når det gælder boligkøb så er forberedelse altafgørende. Vi giver dig gode råd med på vejen, så du kan være godt rustet til at købe din første bolig. For selvom processen kan virke rimelig overskuelig, så gemmer der sig en masse småting, som du skal igennem, for at du kan være helt sikker på, at du gør dig en god handel.

Økonomien

Penge er ikke lykke, men når det handler om at købe materielle ting, så har de alligevel en afgørende betydning. For jo flere penge du har, desto flere muligheder har du for at købe dit drømmehus. I dag koster både kvadratmeter og beliggenhed penge, og skal du bo i København, så koster de mange penge. I Storkøbenhavn ligger kvadratmeterprisen i nærheden af 40.000 kr. på lejligheder, og det samme gælder for byhuse. Din økonomi beregnes på baggrund af din jobsituation og løn, og så vil din bankrådgiver forhøre sig om, hvilket liv du gerne vil leve som husejer. For vil du gerne rejse meget eller have flere penge til dig selv, så er det ikke en god ide at låne det helt store beløb. Banken vil fortælle dig, hvad dit rådighedsbeløb er, hvilket er det beløb, du vil have tilbage i hver måned til forplejning, mad, tøj og alt det andet. Hvad du må låne kommer altså an på flere ting end bare din indkomst. Tal med din bankrådgiver og få en fornemmelse af, hvilke huspriser du kan kigge på.

Få hjælp fra en professionel

Du vil altid få brug for rådgivning, når du skal købe en bolig. For bolighandlen er ikke bare ligetil, da der også skal foretages eftersyn, skrives et skøde og et budget, der skal tjekkes efter. Juridisk rådgivning er vigtigt i din bolighandlen, så alle dokumenter er korrekt udført, og du får afklaret alle juridiske spørgsmål. En boligadvokat vil hjælpe dig med at udarbejde forskellige dokumenter, såsom et skøde, og de vil gennemgå regnskaber og referater fra generalforsamlinger, hvis det er en andelsbolig, du vil købe. Find altid en boligadvokat i København, hvis du kigger på bolig her, idet de har et godt kendskab til markedet i byen. De kan også vejlede dig i, om du kan gøre en god handel, eller om du bør lede videre.

Boligkøbsadvokaterne

Frederiksborggade 5A

1360 København K