Inspiration til en aften ude

Michelinstjerne

Hvis du bor i København og er på udkig efter restauranter, som overgår de fleste gastronomiske niveauer, så kan du læse med her. Vi har samlet informationer om verdens bedste restauranter, og forklarer her hvad der gør dem unikke og værd at besøge. København er med tiden blevet nordens gastronomiske højborg, og Nordisk mad i København er derfor blevet mere og mere populært blandt folk. Folk fra hele verden strømmer til for at spise maden, så det at du allerede bor her, er altså en kæmpe fordel. Du har en klar fordel, fordi du både sparer tid og penge på at besøge de unikke restauranter.

Hvad er en Michelinstjerne?

Michelinstjerner har hverken noget at gøre med atmosfæren, personalet eller restaurantens design. Det har udelukkende noget at gøre med maden, og det er udelukkende den, som har betydning for, om man får tildelt stjernerne eller ej. Maden bliver vurderet på baggrund af fem kriterier, som bruges verden over. Det første kriterium er baseret på råvarerne og deres kvalitet. Råvarerne skal helst være lokale, gode og fra sæsonen. Det andet kriterium er håndværket. Her kigges der på kokkenes håndværk og håndtering af maden. Tredje kriterium er baseret på personligheden, og denne kategori er lidt mere subjektiv. Her kigges der på madens “personlighed” og, hvordan den kommer til udtryk på tallerkenen. Det sidste kriterium er prisen, og her spiller det en væsentlig rolle om maden og prisen hænger sammen, altså om det er værd at betale den pris man gør, for den mad man får.  

Michelinrestauranter i København

Hvis du er bosat i København, så er du en af de heldige få, som nemt kan besøge en restaurant af høj kvalitet og endda få en trestjernet oplevelse. Hvis et køkken har fået tildelt 1 stjerne, så vil det i de fleste tilfælde betyde, at stedet er godt i forhold til sin placering og i forhold til de konkurrenter, som den har lokalt. Har den derimod fået 2 stjerner, så er stedet værd at tage en omvej for. En trestjernet restaurant er værd at rejse over længere tid for at besøge, og disse er tommelfingerreglerne for besøg af michelinrestauranter. Nicola Fanetti er et godt eksempel på en kok i København, som har fået tildelt flere stjerner for sin håndtering af mad. Der findes op til flere restauranter i København, som har fået tildelt stjerner, så du skal blot sørge for at finde det sted, som tiltaler din smag bedst, og så vælge den. Du kan med fordel starte med at søge på internettet, hvor du kan finde mere inspiration og flere muligheder.

Restaurant Brace

Teglgårdstræde 8a

1452 København K

28 88 20 01

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *